Începerea dezvoltării sortimentului nostru organic, cu peste 20 de ani în urmă, a fost o alegere logică. Prin intrarea în sfera industriei organice, satisfacem nevoile clienților noștri, aplicând cunoștințele dobândite în cultivarea organică, pentru a face procesul de producție convențional mai durabil.

De-a lungul anilor, am investit considerabil în procesele noastre, în infrastructură și sortimentul organic și vom continua să facem acest lucru pentru că este în concordanță cu valorile noastre ca și companie de familie: perspectivă pe termen lung, inovație și respect pentru oameni și natură.

Pentru a contribui la cultivarea durabilă și pentru a servi consumatorii noștrii, creșterea rapidă a pieței organice este importantă. Așadar investim foarte mult în semințele organice. Singurele tratamente la care această sămânță a fost supusă după recoltare sunt tratamente fizice și/sau organice.

De asemenea  explorăm noi metode de tratare a semințelor și de acoperire cu elemente naturale. Această metodă produce inovații care sunt valoroase și în cultivarea convențională. Inovațiile precum acoperirea semințelor cu un strat organic și tratarea  cu apă caldă împotriva apariției bolilor, ajută la optimizarea calității semințelor noastre.

Organic-încă de la începuturi

Noi, Bejo, realizăm studii pe teren și avem la dispoziția noastră  o seră pentru cercetare. Ca rezultat, avem o selecție crescândă de semințe organice care constă în peste 40 de culturi diferite și peste 150 de varietăți. Desigur că producția, logistica și ambalarea acestor semințe organice sunt complet separate de semințele noastre convenționale. De asemenea, Bejo are relații strânse cu instituțiile științifice și participă în mod activ la consultări cu guvernul și societăți comerciale pentru a ajuta la modelarea viitorului organic.